Seminarii > De la Robot la Viata Relatia de Cuplu

Surf pe valurile vietii

On August 17, 2010, in Dezvoltare personală, by admin

Îţi aminteşti măcar o zi din viaţa ta când totul îţi ieşea de minune? Când fără prea mult efort reuşeai să obţii ce ţi-ai propus şi chiar mai mult… când deodată totul avea sens şi problemele deveneau oportunităţi către destinaţia ta? Însă… au fost şi momente în care mai bine nu te dădeai jos din pat deoarece totul îţi ieşea prost? Şi nici chiar tu nu te înţelegeai… momente când aproape nimic nu îţi reuşea?

Acestea sunt zilele pe care le numim „zile proaste” sau „zile bune”, când fie dăm vina pe alţii că lucrurile nu au ieşit cum am fi vrut, fie ne „pupăm” pentru ceea ce am obţinut.

Ai întâlnit oameni care sunt unde îţi doreşti tu să ajungi? Ai întâlnit oameni fericiţi, cupluri care se iubesc, oameni veseli, oameni de succes? Dar ai întâlnit şi oameni nefericiţi, oameni veşnic nemulţumiţi, oameni care se plâng… care se comportă ca nişte victime, oameni care se întreabă „de ce mi se întâmplă mie asta?”

Ce crezi tu că ne face să experimentăm stări atât de diferite? Ce face ca unii oameni să fie de succes şi alţii nu?

Când am auzit prima data de conceptul „A fi în ZONA” (Being in the Zone) am hotărât să îl testez (acesta este principiul meu, până nu testez nu cred :-). Scopul meu a fost să aflu reţeta Stării de Vârf astfel încât s-o pot aplica la voinţă.

Iată concluziile testului…

În zilele în care am fost pe val eram relaxat şi plin de energie chiar şi când eram destul de aglomerat, îmi era foarte clar ce aveam de obţinut şi corpul meu era şi el gata de „drum”. Eram încrezător şi cu o atitudine de învingător, ştiam că indiferent ce se va petrece voi ajunge unde îmi doresc, mergeam ca şi cum aş fi atins deja succesul şi credeam cu tărie că este bine ceea ce fac. Eram pe poziţii, îmi controlam emoţiile şi gândurile, luasem conducerea vieţii mele şi îmi plăcea. Ştii cum este un copil atunci când tocmai a primit o jucărie nouă? Este atât de absorbit de joc încât nimic din afară nu îl poate afecta. Aşa eram eu, atât de focalizat pe ceea ce făceam încât nu aveam nici un simţ al scurgerii timpului şi înainte să îmi dau seama deja terminasem. Am constatat că lucrurile doar se petreceau, fără proteste şi fără efort. Eram într-o stare de vârf şi nu exista niciun conflict între gândurile şi emoţiile mele, trupul şi mintea mea ştiau ce au de făcut fără să primească vreo directivă de la mine. Am fost foarte vesel, am râs mult iar în ochii mei se citea satisfacţia şi împlinirea…

Asta părea a fi cheia: dacă te bucuri, viitorul va fi nelimitat!

Indiferent cum vrei să numeşti această „zonă”, ea este eticheta unei stări extraordinare de certitudine a faptului că facem lucrurile bine şi mergem în direcţia dorită… Este acea atitudine care are drept rezultat succesul! Viaţa este minunată, nimeni şi nimic nu mai are puterea să ne supere.

Din păcate… această „stare de vârf” nu se atinge foarte des de una singură! :-)

De cele mai multe ori când se petrece este din „întâmplare”, este acea zi când ne trezim şi simţim că totul are sens, când ne depăşim propriile aşteptări, este acea zi “perfectă” pe care o tot aşteptăm să revină fără să facem mai nimic…

Şi eu – şi aproape sigur şi tu – ne dorim să atingem succesul! Dacă pentru unii poate fi de ajuns să se trezească şi să simtă pământul sub picioare ca să se considere de succes, e foarte posibil ca pentru tine să fie nevoie de mai mult de atât. Pentru unii succesul înseamnă fie să conducă o companie, fie să crească un copil, fie să fie sănătoşi, fie să aibă propria afacere de succes sau pur şi simplu să ducă o viaţă extraordinară.

Este foarte important să ştim reţeta propriului nostru succes.

Iar întrebarea care îmi vine acum în minte este cum să facem să fim pe val.

Am citit de curând un studiu făcut pe un număr semnificativ de oameni care au atins succesul în diferite zone de activitate, a cărui concluzie era faptul că deşi erau oameni diferiţi, implicaţi în activităţi diferite, reţetele succesului lor aveau elemente comune.

Iată câteva dintre acestea:

1. Să ai o viziune măreaţă a ceea ce îţi doreşti, astfel încât să merite efortul de a face demersuri pentru a o obţine, un scop pe care să ţi-l asumi, care să-ţi trezească foarte multă pasiune şi care să fie în concordanţă cu valorile tale.

2. Riscul face parte din viaţă. Zi de zi ne confruntăm cu multe decizii şi fiecare dintre acestea are o consecinţă asupra noastră. Orice lucru ce merită îndeplinit poartă un element de risc. Dacă nu eşti dispus să îţi asumi riscul pentru viziunea ta, atunci este aproape o certitudine faptul că nu îl vei obţine niciodată.

3. Provocările şi necunoscutul sunt partenerele noastre de drum. Putem reacţiona la ele în moduri diferite: putem fi frustraţi, agitaţi, furioşi sau putem  să le depăşim cu interes şi curaj. Cei care sunt în „Starea de Vârf” îşi reîncadrează provocările în oportunităţi de a învăţa, de a creşte.

4. Ceea ce nu creşte moare! Dacă ne dorim să atingem „Starea de Vârf” e cazul să alocăm timp pentru dezvoltarea personală. Oamenii de succes învaţă din experienţa lor şi a altora şi devin mai capabili să se adapteze provocărilor şi ambiguităţilor cu care se confruntă în căutarea visurilor lor.

5. Credinţă!  Încrederea în noi cât şi credinţa că „Tot Universul conspiră la îndeplinirea visului nostru” ne va aduce foarte rapid succesul dorit!

În concluzie… un scop bine definit, o motivaţie fără limite, asumare, dezvoltare şi credinţă!

Asumă-ţi această misiune! Fii cât mai curajos şi dedică-te total acelui scop care pentru tine merită! Cu toţii avem abilitatea de a ne crea o viaţă de success, depinde numai de noi când alegem să acţionăm!

Trăieşte cu iubire, Cristi

Lasa un raspuns


Mastering Mind and Soul

"Pentru a avea mai mult decât ai obţinut, trebuie să devii mai mult decât eşti."
Jim Rohn

Ai putea fi interesat şi de: